JR Top Sport

Jurgen Raaijmakers en passie voor Sport

Een potje vogelpik

10 oktober 2015 J Raaijmakers 0 Comments

Wat heeft dat nou weer met sport te maken, zul je denken? Nou, heel veel. Vogelepik is de Oudnederlandse naam voor wat we tegenwoordig darten noemen. De sport was altijd vooral populair in Groot-Brittanniƫ, maar sinds de Nederlandse Raymond van Barneveld toernooi na toernooi op zijn naam schreef, is de sport ook populair in Nederland. Je kunt tegenwoordig zelfs dartles volgen aan de Barney Academie. Gaat dat je iets te ver en wil je de dartsport bij een vereniging of gewoon thuis beoefenen? Dan heb je el een goede uitrusting nodig. Bord en pijltjes liggen voor de hand, maar wat is er nog meer aan te raden?

Dartmatten

Met een dartmat bescherm je de vloer tegen pijltjes die afketsen van het bord. Bovendien beschadigen met een dartmat ook de puntjes van de dartpijltjes niet, maar, zo’n mat bied nog een handigheidje. Je kunt namelijk meteen zien welke afstand je moet innemen tot het bord om een geldige ‘gooi’ te kunnen doen. Dartmatten zijn gemaakt van rubber of tapijt. Professionals maken gebruik van rubberen matten, maar spelers die de sport vooral thuis beoefenen geven de voorkeur aan tapijt om een sterke rubberlucht in huis te voorkomen. Dartmatten zijn relatief prijzig. Je kunt daarom ook kiezen voor een sticker die je op de vloer kunt bevestigen en die de juiste afstand tot het bord aangeeft.

Zin gekregen in darts en wil je graag een aantal dart gerelateerde artikelen aanschaffen? Kijk eens op www.dartshopper.nl. Daar vind je alles wat je nodig hebt voor een potje vogelepik. Van bords en pijtjes tot matten en kleding. As je daar vandaag besteld, kun je morgen aan de slag!

Previous Post

Next Post