JR Top Sport

Jurgen Raaijmakers en passie voor Sport

Zelfverdedigingstechniek Krav Maga

19 augustus 2016 J Raaijmakers 0 Comments

Krav Maga is een zelfverdediging/gevechtssysteem dat vanuit Hongarije zich verder ontwikkelt heeft in Israël. De oprichter van deze zelfverdedigingskunst was een Israëlisch vechtsporter genaamd Imi Lichtenfeld. Deze man is opgegroeid inBratislava, de hoofdstad van Slowakije.

KENMERKEN KRAV MAGA

Krav Maga wordt wereldwijd onderwezen aan allerlei strijdkrachtonderdelen, speciale eenheden, politie eenheden, beveiliging en burgers. Een aantal kenmerken van Krav Maga technieken zijn o.a.:

– Gebaseerd op onze natuurlijke en instinctmatige reacties;
– Iedereen kan het snel aanleren;
– Gemakkelijk te onderhouden;
– Erg doeltreffend en praktisch;
– In de praktijk getest op de straat- en in gevaarlijke oorlogssituaties.

ORGANISATIES

Er bestaan verschillende Krav Maga- organisaties. Nederland heeft drie grote organisaties:

IKMF (International Krav Maga Federation)
Krav Maga Global
RetZef Krav Maga

De Nederlandse Krav Maga Bond is onderdeel van de IKMF. Het hoofdkwartier ervan is gevestigd in Israël! Het is een kort ritje verwijderd van Ben-Gurion International Airport in de stad Rishon Le Zion. Hierdoor is het mogelijk om direct vanaf het vliegveld te komen trainen plus is het dichtbij Tel Aviv’s en Rishon Le Zion’s nachtleven.

KRAV MAGA & MARTIAL ARTS

Krav Maga heeft technieken die overeenkomen met vele gevechtskunsten. Echter, anders dan de vaste standaard routines en bewegingen in sommige gevechtskunsten, leert Krav Maga je juist om echt realistisch te vechten. Een vorm van zelfverdediging in een alledaagse omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan in de kroeg, op de straat, in het openbaar vervoer. In de trainingen worden vaak ook oefeningen gedaan waarbij er gevochten moet worden tegen meerdere tegenstanders (de situatie wordt dus gesimuleerd) en/of waarbij er iemand anders beschermd moet worden, zoals dat “in het echt” ook voorkomt. Er kan natuurlijk van alles gebeuren! Het leven is onvoorspelbaar en tegenwoordig is er gevaar langs alle kanten. Daarom wordt er binnen Krav Maga ook veel aandacht besteed aan de onvoorspelbaarheid van de mens. Je weet namelijk nooit wat iemand gaat doen…

Previous Post

Next Post